Dwarfs

August 29, 2008

Dvärgarna är en gammal och arbetsamt ras som är långt förbi sin främsta tid. Deras en gång stora imperium av Karak Ankor ligger nu i ruiner och många av dvärgarnas mäktiga berg har övergivits eller erövrats av Orcs och Goblins, med vilka dvärgarna har krigat mot i århundraden. Det är inte ovanligt att höra en dvärg som minns den gångna storhetstiden och bittert berätta att ingenting dvärgarna gör i dessa tider kan jämföra de majestätiska dåd som gjordes förr i tiden.

En enormt stolt ras, dvärgarna är snabba att reagera på varje liten förolämpning, verklig eller inbillad, och kommer ihåg alla sådana i många år, även överföra ansvaret för hämnd till deras arvingar genom sina böcker om förolämpningar. Det är kanske på grund av deras envisa stolthet som dvärgarna vägrar att öppet erkänna att deras kultur är långsamt på väg mot sin undergång. Innerst inne vet de dock att de är en dömd ras. Detta ger dem en unik syn på världen och kanske förklarar deras stora tillgivenhet till att dränka sina sorger i krus efter krus av ale.

Faktum är att det enda som dvärgarna älskar mer än en god mugg av ale är guld. En dvärg som fått guldlust i ögonen är en sak att verkligen få skåda. Dvärgarnas legendariska beslutsamhet och stamina tas aldrig så bra i bruk som när de presenteras med möjligheten att förvärva guld. Som gruvarbetare och experter på malm och metaller är dvärgarna utan jämlikar. Dvärgars hantverk och ingenjörskonst är de mest värdefulla i hela världen, aktade även av Alverna.

Ödet i dvärgarnas och människornas rike är oupplösligt sammanflätat. Ända sedan dagen Sigmar enade människornas stammarna i försvaret av dvärgarnas ras vid slaget i Svarta Eld Passet, har dvärgarna gett sin ed till att bistå människorna i tider av nöd. Med Imperiets öde nu hängande i vågskålen verkar det som om denna gamla skuld kan snart komma att återkrävas.

Forum kategori om dvärgar hittar du här!

Engineer

March 19, 2008

En explosion är den bästa formen av mekanisk fördel, så det är ingen stor överraskning att dvärg ingenjörerna kompetensen utmärker sig inom detta fält. Från kanoner till granater, han är en livsfarlig kämpe som kommer bombardera dig med bly på avstånd och spränga dig i bitar på nära håll. Han utmärker sig speciellt när han slåss mot flera motståndare, då många av hans explosiva attacker kan vara förödande för enfaldiga fiender som packat sig alltför tätt tillsammans. Dvärg ingenjörerna erbjuder en enastående kombination av flexibel eldkraft vilket gör honom till en verkligt dödlig och skicklig kämpe.

Ingenjörens specialiter

Det enda som är mer dödligt än en liten bomb är en komplicerad sådan, eller åtminstone är det så en ingenjör ser saker. Genom att endast använda de skruvar och muttrar som han har till hands kan ingenjörer skapa ett brett utbud av användbara verktyg och prylar med olika syften och funktioner. Vissa av dem är till och med säkra nog att ge till andra. Från granater av olika typer till mekaniska vapen och uppgraderingar, det finns alltid något för ingenjören och hans allierade att använda dessa anordningar för att avsevärt förbättra eller komplettera sina egna strids kraft.

Spela som ingenjör

Din huvuduppgift som ingenjör är att ösa förstörelse på dina fiender från avstånd, så långt bort från frontlinjen du kan komma. Men till skillnad från de flesta andra avståndsklasser, når du toppen för din eldkraft på ett relativt kort avstånd. Du måste manövrera klokt, positionera dig själv så att du kan slå till mot ditt mål utan att blotta dig för deras attacker. Du är kapabel i närstrid och kan attackera på långt avstånd, men din bästa attacker – granater, flintlåsgevär och artilleri bombardemanget fungerar bäst på kort avstånd.

Att slåss mot en ingenjör

Kanske det bästa sättet att hantera en ingenjör är att bekämpa honom på avstånd. Om du kan effektivt skada honom på långt avstånd kommer han att ha en allvarlig nackdel. Om du måste närma dig honom, var beredd på att döda honom snabbt. Till skillnad från de flesta andra avståndskämparna, förlorar Ingenjören väldigt lite i form av effektivitet på nära håll. Han är mer sårbar än en klass som är specialiserad i närstrid, men han är ändå ingen lätt match.

Ingenjörens utseende

Bär endast lätt rustning (försedd med verktyg och prylar). Beväpnad till tänderna med vapen och granater (och diverse andra prylar). Slåss med skiftnycklar och hammare i närstrid.

Specialområden

Dvärgarna var först med att upptäcka hemligheterna med svartkrut, och ingen kan slå dem när det gäller att lägga det till god användning. Beväpnad med kanoner, granater och prylar, ingengörerna förbereder ofta fällor och bakhåll på slagfältet innan kampen börjar, och avverkar sedan snabbt eventuella överlevande fiender från ett säkert avstånd.

Armborst var fina och effektiva, men numera, är en pistol bättre – och om en pistol är bra, då är ett automatiskt självsiktande gyro-monterat kanontorn med cyklisk granatmatning och napalmbomber ännu bättre! En ingenjören har gadgets och Gizmos att passa varje situation, och är praktiskt taget ett helt slaget linje på eget.

Ingenjörens expertområden

Gevärsexpert

Denna expertinriktning är inriktad på avståndsattacker, och att ta sig tid med noggrant siktade precisions skott. En mästare på denna inriktning föredrar att slå tillbaka långt bort från de hektiska frontlinjernas strider, och avrättar sina fiender snabbt och snyggt på långt avstånd.

Granatexpert

Denna expertinriktning är främst inriktad på granater, bomber och kraftfulla sprängämnen som snabbt kan kastas in i mitten av en strid för att utöva förödelse på sina fiender. Medan deras vapens optimala avstånd är kortare än en pistol – dvärgvapen är inte direkt byggda för långa avstånd – uppvägs detta av granaternas brutala förstörelsekraft.

Prylexpert

En specialist inom denna inriktning bryr sig mest om att konstruera och montera helautomatiska dödstorn som attackerar hans fiender medan han attackerar med sitt närstridsvapen. Prylexperter har också har också setts montera ihop groteska fällor och bisarra konstruktioner. Vissa av dessa så sjuka att de har förvisats på livstid från smedens härd för att ens ha försökt konstruera dessa.

Ironbreaker

March 18, 2008

Ironbreaker är den typiska dvärgen – Grinig, stridslysten och tystlåten. Han är också din bästa vän i krig, eftersom varje slag mot hans allierade blir ett agg(grudge) som garanterat betalas tillbaka med samma mynt. Utrustad med hans berömda gromril rustning och tränandes i sin elit vapen konst, är han en stabil försvarare. Denna dvärg är ett skydd mot de mest kraftfulla attacker, stående vid hans allierades sida för att garantera deras säkerhet bland det kaos som existerar i strid. Det sägs att det finns få krigare i världen som kan skryta de är så hårda som en Ironbreaker och inget som kan bevisa det.

Ironbreakers Specialitet

Ingen har ett agg(grudge) som en dvärg, och ingen dvärg är dvärgigare än en Ironbreaker. Varje slag mot honom eller hans allierade är till bränsle för hans beslutsamhet. Detta i sin tur påverkar hans varje handling – desto större agg(grudge) född mot en viss fiende, desto större effekt av Ironbreakers attack. De medel som Ironbreaker utvisar rättvisa med variera beroende på hans val av attack, men en sak är konstant: Det enda sättet att fly från hans hämnd är som död!

Spela som Ironbreaker

Som en Ironbreaker är ditt mål att gå mellan dina vänner och dina fiender och använd din defensiva förmåga att absorbera och avleda anfall. Om du inte genast drar en fiendes uppmärksamhet, kommer ditt agg(grudge) bonus göra dig till ett problem för fiender som inte kan bortse från dig när du växa mer och mer kraftfull i ditt försvar av dina allierade. Självklart kommer Ironbreakers verkligen till sin rätta i grupper, men även solo är de fullt kapabla så länge som de kan komma nära nog att slå ner fiender med sin yxa eller hammare.

Att slåss mot en Ironbreaker

Slåss mot en Ironbreaker kräver några svåra val: vill du försöka slita ut honom eller vill du attackera hans vänner och hoppas att inte han sliter ut dig? Det bästa sättet är förmodligen att anfalla en Ironbreaker genom magi och varierade attacker, som syftar till att undanröja honom innan han kan använda sig av sina kraftfulla attacker. Bortsett från det är en koncentrerad melee attack mot en Ironbreaker ditt enda hopp att undvika att skapa en oförstörbar melee monster som känner ditt namn och har ett agg(grudge) under mycket lång tid.

Ironbreakers utseende

Fullt klädd i tung Gromril rustning (glänsande och utsmyckade)
Använder stora tunga sköldar (genomarbetade och väl utformade)
Svingar en yxa eller en hammare

Runepriest

March 17, 2008

Runepriest

Hammerer

March 16, 2008

Klassen Hammerer finns inte med i första releasen av spelet.