Greenskins

De kallas Greenskins på grund av färgen på deras vaxartad hud. Greenskins är barbari personifierat. De är argsinta, primitiva och lever bara för att kriga. I avsaknad av en naturlig fiende brukar Greenskins kriga mot varandra. Deras kultur är de svagaste i samhället endast ett steg ifrån att vara dagens middag.

Greenskins har egentligen inget hemland. De ockuperar andra rasers bosättningar och göra om dem till sina egna. De gillar att dekorera sina hem gäng graffiti. Trä och järnskrot görs om till moderiktiga symboler och ofta med ben från de som de har dödat. Greenskins har en mycket unik form av arkitektur som gränsar till förfall.

Med jämna mellanrum försöker en mäktig Ork-krigsherre att förena greenskins stammarna till en enda massa som kallas “Waaagh!”. Namnet “Waaagh!” kommer från det gemensamma kamp-ropet. I denna Waaagh förenas greenskins till en kaosartad massa av frenetiska Orcs, Goblins och Snotlings vars enda mål är att förstöra allt som de möter. Det finns ingen kraft i Warhammer världen så förödande som en Waaagh!

I och med Age of Reckoning har greenskins förenat sig med Black Orc Warlord Grumlok och Goblin Shaman Gazbag. Tillsammans har de lett sin stam, Bloody Sun Boyz, till seger. Nu har de startat krig mot dvärgarna, styrda av en osynlig hand.

Orcs- Orker

Orcs är de största av greenskins arter. De är större, mer aggressiva, och mer muskulösa än deras mindre kusiner, Goblins, Hobgoblins och Snotlings. Orcs fortsätta att växa hela livet och deras hud mörknar med åldern. De starkaste och mest kraftfulla Orcs blir till Black Orcs. Black Orcs präglas av deras mäktiga storlek och mörka hud.

Orcs är inte smarta, men de har hög socialkompetens. De är värstingar som alltid försöker påtvinga sin vilja på någon som de tror är svagare än dem själv. Det finns ingenting som en Orc älskar mer än att slåss. Om de saknar motståndarna kommer de att kämpa sinsemellan. Dessa bataljer är alltid blodiga, för Orcs är skräckinjagande fiender, även när skadade. De känner ingen smärta och rädsla.

En särskilt stark Orc kan stiga till toppen av sin stam genom hänsynslös grymhet. Om han kan besegra den nuvarande krigsherren kan han bli ledare. Om han har en särskilt stark vilja kan han även få leda en Waaagh! Dock samtidigt som andra Orcs utmanar hans ledarskap.

Orcs slåss med primitiva vapen, ofta stora bitar av metallskrot. De ger dessa vapen beskrivande namn som “choppas”, “Bashas” och “smashas”, och de använde dem med brutal styrka.

Goblins

Goblins är betydligt mindre än Orcs, men de kompenserar denna nackdel med list. Goblins är ständigt mobbade och trakasserade av Orcs och detta har orsakat att de har utvecklats till vilseledande och försåtlig varelser vars komiska utseende överensstämmer deras illvilliga intelligens. På många sätt är Goblins hjärnorna bakom greenskins samhället. Goblins är ofta shamaner i deras stammar. De är smarta nog att använda sin ställning för att manipulera de större men långsammare Orcs.

Goblins är också de mest skickliga bland greenskins att använda teknik. Goblins kan bygga enkla men effektiv vapen. Alla greenskins konstruktioner, maskiner och belägringsvarktydorer som tillverkats av Goblins är mycket primitiva. Men stora stenar gör lika mycket skada när det är kastas genom luften, oavsett om den kastas från en primitiv greenskins slunga eller snygg dvärg slunga.

Forum kategori om Greenskins hittar du här!

Kommentarer

Vad tycker du?

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.