Empire

Människans mäktigaste nation i den gamla världen är Empire. Den består av ättlingar till Sigmar, som enade stammarna av människor vid slaget vid Svarta Fire Pass. Sigmar blev gudsförklarad efter slaget och hans löfte om evigt stöd till dvärgarna gäller än idag. Denna stöd stärkte förhållandet mellan människor och dvärgar och planterade ett frö till handel mellan två växande imperium. Idag, leds Empire av kejsar Karl Franz, som styr från sitt palats i den stadsstaten Altdorf.

Livet som medborgare i riket Empire kan dock vara farligt, i varje hörn och i skuggorna väntar ovänner och fiender. Hemliga sekter lurar i det dolda. Det finns många rykte och skvaller om sekternas ökande inflytande. Man kan inte på någon. Rädslan och skräcken är alltid närvarande på landet och i imperiets provinser.

Imperiet ruttnar sakta inifrån och anfalls ständigt utifrån. Chaos Marauders från norr startar ofta massiva kampanjer i riket. I deras väg så skövlar och förstör de allt. I och med Age of Reckoning har en mäktig krigsherre angripit imperiets norra gränser. Tiden för invasionen är särskilt illa välkommen eftersom riket härjas av en mystisk pest som förvandlar befolkningen till mordiska galningar.

Inför dessa desperata omständigheter har kejsar Karl Franz varit tvungen att uppmana Dvärgarna och High Elves till stöd. Han måste förhindra att hans land omvandlas till ett mardrömsliknande kaos.

Forum kategori om Empire hittar du här!

Kommentarer

Vad tycker du?

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.